Albert en Aukje, Keurslager

2 sterren bij Slager met Ster 2015-2016

Wij wonnen twee sterren bij Slager met Ster 2015! Met als eindcijfer een 8,91! 

10-jarig jubileum - Dubbel feest bij Keurslagerij Albert & Aukje

Persbericht - mei 2015

Albert en Aukje de Haan vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum én openen op 3 juni de deuren van hun nieuwe Keurslagerij op de Dellen 12 te Surhuisterveen. Daarom vieren ze de komende weken feest!

Trots
Tien jaar geleden openden Albert en Aukje de Haan hun Keurslagerij aan De Kolk 35 te Surhuisterveen. Voor Albert een verrassende wending na zijn studie Technische Bedrijfskunde. Aukje had echter al 10 ervaring in het slagersvak. De overname was een echte mijlpaal voor de jonge ondernemers. “Ik was best trots toen op de gevel van de winkel ‘Albert & Aukje, keurslager’ prijkte” blikt Aukje terug.

Naar de Dellen 12 
Na een aantal verbouwingen was het nu tijd om een nieuwe locatie te betrekken. Op woensdag 3 juni a.s. in het zo ver: dan openen Albert en Aukje de deuren van de nieuwe winkel aan de Dellen 12. “Omdat het een nieuw pand is hebben we voor de bouw onze wensen kunnen aangeven. Met het resultaat zijn we heel tevreden”, aldus Albert over de nieuwe Keurslagerij.

Degelijk & ambachtelijk 
De nieuwe winkel beschikt over een ambachtelijke productieruimte die klaar is voor de toekomst. In de worstmakerij zal het maken van de populaire droge worst worden voorgezet. Het is nieuw en toch ook vertrouwd. De medewerkers van Keurslagerij Albert & Aukje zijn ook te spreken over de nieuwe winkel. Hun toekomstige werkplek is degelijk en heeft een warme sfeer. “Ze willen de klanten graag in de nieuwe winkel ontvangen”, vertelt Albert.

Eigen krant
Speciaal voor de opening en het jubileum is er een ‘Albert & Aukje Courant’ uitgebracht. “In de Courant staat hoe het 10 jaar geleden begon en waar we nu voor staan. Het geeft een goed beeld van wat wij belangrijk vinden.” Aukje doelt hiermee op de bewuste keuzes die ze maken met betrekking tot dierenwelzijn, milieu en kwaliteit. “Complimenten voor ons team zijn hier trouwens op zijn plaats: ook zij hebben een grote bijdrage geleverd de afgelopen 10 jaar.”

Feestelijke actie 
Vanaf de opening op 3 juni wordt het 10-jarige jubileum gevierd met een 10-daagse actie. Elke dag zijn er smakelijke en scherpe aanbiedingen. Daarnaast worden er diverse feestelijke activiteiten georganiseerd, zoals gratis droge worst voor de eerste 100 klanten (woensdag 3 juni), activiteiten voor de kinderen (woensdag 3 en 10 juni) en een vleeswaren proeverij (vrijdag 5 juni). Ook zijn er mooie prijzen te winnen voor kinderen en volwassenen. Kortom, voor de opening en het jubileum gaan niet ongemerkt voorbij.

De 10-daagse met aanbiedingen en acties is van woensdag 3 tot en met zaterdag 13 juni 2015.

Keurslager Albert & Aukje scoort ster

Al bijna 10 jaar is slagers echtpaar Albert en Aukje de Haan, Keurslager in Friesland. In hun fraaie slagerij aan De Kolk 35 in Surhuisterveen, werken zij dagelijks aan hun passie: het slagersvak. Met een ruim assortiment kwaliteitsproducten en uitstekende service zijn zij een aanwinst voor de omgeving. Albert en Aukje zijn altijd druk bezig het beste uit zichzelf en de slagerij te halen. Hun enthousiasme en inzet zijn in november beloond met één ster in een landelijke wedstrijd voor slagers.

In 2014 werd voor de tweede keer de Slager met Ster competitie georganiseerd. Een wedstrijd voor slager uit het hele land, waarbij ze worden beoordeeld op zeer uiteenlopende punten. Van de producten in de toonbank, tot de service en de digitalisering. Iets wat bij de Keurslagerij in Surhuisterveen wel goed zit. Reden voor Albert en Aukje om ook dit jaar mee te doen aan de wedstrijd. Het continue harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen: op maandag 17 november werd tijdens de landelijke uitreiking bekend dat Albert en Aukje één ster mee terug mochten nemen.

Het juryrapport wat werd uitgereikt loog er niet om en voldeed aan de verwachtingen van Albert en Aukje. Albert de Haan: ”We zijn erg trots op het resultaat, dat hebben we zeker ook te danken aan ons fantastische team!”. Het team van de Keurslagerij werd onder andere bezocht door een mysterie shopper. Niets om te vrezen zo bleek, want op dat onderdeel scoorde de slagerij zeer hoog. “Met een compliment voor Antje Alma, onze verkoopmedewerkster, zij stak er met haar overweldigende enthousiasme met kop en schouders boven uit.” aldus een enthousiaste Albert. Vriendelijk geholpen worden is bij de Keurslagerij in Surhuisterveen dan ook vanzelfsprekend.

Bij Keurslager Albert & Aukje is één van de belangrijkste pijlers de herkomst van het vlees, dat werd ook meegenomen in de behoordeling tijdens Slager met Ster. Albert vertelt: “Wij kiezen heel bewust het vlees uit wat we verkopen, zo zijn we er zeker van dat hetgeen we verkopen ook goed is.”. Om ook hun klanten duidelijk te laten zien wat voor een vlees ze verkopen, maakt de slagerij gericht reclame. Met flyers die dieper ingaan op de herkomst, een actuele site waar alle informatie te vinden is en door hun deelname aan Keurklasse.

Keurklasse is een initiatief vanuit de overkoepelende organisatie de Vereniging van Keurslagers, waarbij steeds meer Keurslagers zich aansluiten. Keurslager Albert & Aukje hebben gekozen voor Keurklasse varkensvlees. Hierbij wordt er samengewerkt aan de duurzame varkenshouderij in Nederland. Het zijn kwaliteitsproducten die geproduceerd worden met extra zorg voor dier, mens en milieu. Albert: “Het is bovendien erg lekker vlees en goed betaalbaar, ook niet onbelangrijk”.

Naast het Keurklasse varkensvlees wordt er onder hetzelfde Keurklasse label ook Boerderijkip verkocht. Dit als antwoord op de vraag van de consument. Albert: “Boerderijkip is een smaakvol stukje vlees doordat de dieren een hele goede verzorging en plantaardig voer krijgen. Het proberen waard!”. Naast dit zorgvuldig uitgekozen varkens- en kippenvlees ligt er ook KDR rundvlees in de toonbank. KDR staat voor Keten Duurzaam Rundvlees , de naam zegt het al: de keten van geboorte tot slacht is zo minimaal mogelijk. En er worden hoge eisen gesteld aan de veehouders als het gaat om dierenwelzijn. Een verantwoord stukje vlees!

Ook met de maaltijdenhoek in de slagerij scoren ze in Surhuisterveen. Aukje de Haan: “Sinds Januari 2012 verkopen wij dagverse maaltijden in onze Meat & Meals maaltijden. Er was duidelijk vraag naar dagverse en gezonde maaltijden.”. Het Meat & Meals concept is zo ingericht dat de klant vaste prijzen betaalt, verschillend per portiegrootte. Ook zijn er vaste thema’s zoals Hollands, Italiaans en Oosters. Aukje: “Toch is er een wisselend aanbod, er wordt namelijk met de seizoenen mee gekookt. Gezond, gemakkelijk én bovendien erg lekker!”.

Al met al is er genoeg reden om naar Keurslager Albert & Aukje te gaan. Een uitgebreid assortiment aan heerlijke producten, kennis van zaken en uiteraard een service zoals men die mag verwachten bij een Keurslager.

Al bijna 10 jaar is slagers echtpaar Albert en Aukje de Haan, Keurslager in Friesland. In hun fraaie slagerij aan De Kolk 35 in Surhuisterveen, werken zij dagelijks aan hun passie: het slagersvak. Met een ruim assortiment kwaliteitsproducten en uitstekende service zijn zij een aanwinst voor de omgeving. Albert en Aukje zijn altijd druk bezig het beste uit zichzelf en de slagerij te halen. Hun enthousiasme en inzet zijn in november beloond met één ster in een landelijke wedstrijd voor slagers.

In 2014 werd voor de tweede keer de Slager met Ster competitie georganiseerd. Een wedstrijd voor slager uit het hele land, waarbij ze worden beoordeeld op zeer uiteenlopende punten. Van de producten in de toonbank, tot de service en de digitalisering. Iets wat bij de Keurslagerij in Surhuisterveen wel goed zit. Reden voor Albert en Aukje om ook dit jaar mee te doen aan de wedstrijd. Het continue harde werken heeft zijn vruchten afgeworpen: op maandag 17 november werd tijdens de landelijke uitreiking bekend dat Albert en Aukje één ster mee terug mochten nemen.

Het juryrapport wat werd uitgereikt loog er niet om en voldeed aan de verwachtingen van Albert en Aukje. Albert de Haan: ”We zijn erg trots op het resultaat, dat hebben we zeker ook te danken aan ons fantastische team!”. Het team van de Keurslagerij werd onder andere bezocht door een mysterie shopper. Niets om te vrezen zo bleek, want op dat onderdeel scoorde de slagerij zeer hoog. “Met een compliment voor Antje Alma, onze verkoopmedewerkster, zij stak er met haar overweldigende enthousiasme met kop en schouders boven uit.” aldus een enthousiaste Albert. Vriendelijk geholpen worden is bij de Keurslagerij in Surhuisterveen dan ook vanzelfsprekend.

Bij Keurslager Albert & Aukje is één van de belangrijkste pijlers de herkomst van het vlees, dat werd ook meegenomen in de behoordeling tijdens Slager met Ster. Albert vertelt: “Wij kiezen heel bewust het vlees uit wat we verkopen, zo zijn we er zeker van dat hetgeen we verkopen ook goed is.”. Om ook hun klanten duidelijk te laten zien wat voor een vlees ze verkopen, maakt de slagerij gericht reclame. Met flyers die dieper ingaan op de herkomst, een actuele site waar alle informatie te vinden is en door hun deelname aan Keurklasse.

Keurklasse is een initiatief vanuit de overkoepelende organisatie de Vereniging van Keurslagers, waarbij steeds meer Keurslagers zich aansluiten. Keurslager Albert & Aukje hebben gekozen voor Keurklasse varkensvlees. Hierbij wordt er samengewerkt aan de duurzame varkenshouderij in Nederland. Het zijn kwaliteitsproducten die geproduceerd worden met extra zorg voor dier, mens en milieu. Albert: “Het is bovendien erg lekker vlees en goed betaalbaar, ook niet onbelangrijk”.

Naast het Keurklasse varkensvlees wordt er onder hetzelfde Keurklasse label ook Boerderijkip verkocht. Dit als antwoord op de vraag van de consument. Albert: “Boerderijkip is een smaakvol stukje vlees doordat de dieren een hele goede verzorging en plantaardig voer krijgen. Het proberen waard!”. Naast dit zorgvuldig uitgekozen varkens- en kippenvlees ligt er ook KDR rundvlees in de toonbank. KDR staat voor Keten Duurzaam Rundvlees , de naam zegt het al: de keten van geboorte tot slacht is zo minimaal mogelijk. En er worden hoge eisen gesteld aan de veehouders als het gaat om dierenwelzijn. Een verantwoord stukje vlees!

Ook met de maaltijdenhoek in de slagerij scoren ze in Surhuisterveen. Aukje de Haan: “Sinds Januari 2012 verkopen wij dagverse maaltijden in onze Meat & Meals maaltijden. Er was duidelijk vraag naar dagverse en gezonde maaltijden.”. Het Meat & Meals concept is zo ingericht dat de klant vaste prijzen betaalt, verschillend per portiegrootte. Ook zijn er vaste thema’s zoals Hollands, Italiaans en Oosters. Aukje: “Toch is er een wisselend aanbod, er wordt namelijk met de seizoenen mee gekookt. Gezond, gemakkelijk én bovendien erg lekker!”

Al met al is er genoeg reden om naar Keurslager Albert & Aukje te gaan. Een uitgebreid assortiment aan heerlijke producten, kennis van zaken en uiteraard een service zoals men die mag verwachten bij een Keurslager.

Impressie proeverij 2013

12 ambachtelijke producten bekroond

Surhuisterveen

Op 5 en 6 maart zijn tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) in Zwolle de slagersvakwedstrijden gehouden. Keurslagerij Albert & Aukje uit Surhuisterveen zette een bijzondere prestatie neer. Maar liefst twaalf ambachtelijke producten van Albert & Aukje werden bekroond.
De NSM-vakwedstrijden gelden als één van de meeste prestigieuze van Nederland. De ambachtelijke producten zijn gekeurd door speciaal geselecteerde keurmeesters en consumenten. Bij deze keuring beoordeelt de jury de producten zeer kritisch op smaak, uiterlijk, presentatie en originaliteit. Er waren in totaal vijf categorieën. De beste inzendingen in elk categorie werden bekroond.
Het meeste trots zijn Albert & Aukje op de goede resultaten van turfgerookte droge worst, grillworst, hotwings en "ons Feanster Stoofpotje. Verder werd er een bekroning behaald op de producten leverworst, rookworst, barbeueschotel, spareribs en Feanster smulplank.

Ambacht
Door de eigen productie van vleesspecialiteiten, vleeswaren, worstsoorten en maaltijden proberen Keurslagerij Albert & Aukje zich te onderscheiden. Albert de Haan benadrukt dat hij in de worstmakerij uiterst zorgvuldig te werk gaat. Er wordt gebruik gemaakt van traditionele recepten en kwalitatief hoogwaardige grondstoffen, kruiden en specerijen. Zo worden de turfgerookte  droge worsten al langer dan vijftig jaar volgens een vast receptuur gemaakt. "Het is een echt onderscheidend en uniek product". Dat deze producten niet alleen heel lekker, maar ook van uitzonderlijke kwaliteit zijn heeft de Feanster slager met deze nationale vakwedstrijd daadwerkelijk bewezen.

Speciale actie
Vanaf maandag 19 maart beginnen we met een speciale actie, zo laat Keurslagerij Albert & Aukje weten. "Vier weken lang vieren we feest". Alle klanten van Keuslager Albert & Aukje zijn dan welkom om de bekroonde producten te komen proeven in de winkel. Hierbij wordt een kassabonactie gehouden waarmee leuke prijzen zijn  te winnen.

Oorkondes

Oorkonde hygiëne 2012-2013
Keurslager Albert en Aukje is op een onverwachts moment het Kwaliteit Bewakingsbureau Levensmiddelen (KBBL) Wijhe bv getoetst op naleving van de Keurslager Hygiënecode. De Keurslager Hygiënecode ziet toe op het bewaken en beheersen van veilige producten.

De hygiëne bij Albert en Aukje is beoordeeld met het cijfer 9,7

Oorkonde rundergehakt 2012
Bij keurslager Albert en Aukje is het product rundergehakt op een onverwacht moment gekeurd door het Kwaliteit Bewakingsbureau Levensmiddelen (KBBL) Wijhe bv. Het product is getest op:

    kwaliteit
    versheid
    hygiëne

Het rundergehakt is beoordeeld met het cijfer 10,00

Oorkonde spare ribs 2012; GOUD
Tijdens de vakwedstrijd georganiseerd door de Vereniging van Keurslagers is door de vakjury vooral gelet op:

    uiterlijk
    smaak
    bite

De SPARERIBS van Keurslager Albert en Aukje, Surhuisterveen zijn bekroond met het predikaat GOUDKEUR.

Het rundergehakt is beoordeeld met het cijfer 10,00

Keurslager Albert & Aukje blijft inspelen op de markt

Het enthousiasme straalt eraf. Wanneer Albert en Aukje de Haan van Keurslagerij Albert & Aukje in Surhuisterveen over hun bedrijf praten is het meteen duidelijk waarom deze slagerij de laatste jaren zo uitdrukkelijk aan de weg timmert. Enthousiasme, ambitie, kwaliteit, smaak en de inzet van de medewerkers. “Dat is de kracht van ons bedrijf.”

Door Jacob Hielema

SURHUISTERVEEN Eigenaars en medewerkers ervaren samen een sterk ‘wij-gevoel'. “Als ondernemer ben je afhankelijk van de mensen achter de toonbank. Zij bepalen de sfeer in de winkel”, benadrukt Aukje de Haan (30). “En die sfeer is prima, gezellig.” Niet voor niets werd Keurslagerij Albert & Aukje in het jaar 2006 uitgeroepen tot de klantvriendelijkste winkel van Surhuisterveen. “En dat is een prijs, die wordt bepaald door het publiek. Dat maakt het extra bijzonder”, zegt de 27-jarige Albert de Haan.
Het jonge slagersechtpaar runt het bedrijf sinds 2005. Aukje de Haan was op dat moment al negen jaar werkzaam in het bedrijf aan de Kolk 35 in Surhuisterveen. In die tijd heeft zij diverse diploma's op haar vakgebied gehaald. “De toenmalige eigenaars vroegen mij of ik er iets voor voelde de zaak over te nemen”, vertelt zij. Na overleg met haar toekomstige echtgenoot was men er snel uit. Al kwam het moment niet echt gelegen. Albert volgde in Groningen de HBO-opleiding Technische Bedrijfskunde. “Een opleiding, waarin het ondernemerschap centraal staat.” Hij moest nog 20 weken, waarin hij een afstudeerproject moest schrijven. Dat hield in dat hij in die tijd stage moest lopen. Het bleek niet te combineren en de studie werd afgebroken. “Ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik ben hier met veel enthousiasme begonnen en dat is alleen maar gegroeid.”
Zijn opleiding komt hem nu goed van pas. “Albert is meer de ondernemer, ik de slager. Het vult elkaar prima aan”, legt Aukje de Haan uit. “Maar wie vijf jaar geleden tegen mij gezegd had dat ik nu slager zou zijn, had ik voor gek verklaard”, vult Albert de Haan aan, die altijd al een eigen bedrijf ambieerde.

Energieke aanpak
De zaken werden energiek aangepakt. De eerste stap was de winkel, die in 2007 geheel werd vernieuwd. Niet voor niets. In die tijd sloot een collega-slager de deuren en kreeg Albert & Aukje een geweldige boost. Om de omzetstijging op te vangen werden twee medewerksters van de gestopte collega overgenomen.De voorgevel werd in de stijl van Keurslager aangepast. En in 2009 werd de werkruimte verbouwd. De investeringen wierpen hun vruchten af. “Er is heel veel gebeurd in die vijf jaar.” Het aantal medewerkers naast het slagersechtpaar is in die tijd gestegen van twee naar zes. Geppie Bekkema (al sinds 1988 in dezelfde slagerij werkzaam), Korrie Tuinstra, Hiltje Boonstra, Antje Alma, Grietje IJtsma en Martijn Woudstra vinden er hun emplooi. “Een enthousiast en gemotiveerd team. Zij denken mee en brengen nieuwe ideeën in. Wij staan daar zeker voor open. Dat motiveert”, aldus het slagersechtpaar, dat tevens veel waardering heeft voor de steun en de hulp van de familie.

Breed assortiment
Het bedrijf staat niet alleen voor vlees. Hoewel het zich zeker specialist op dit gebied wil noemen geldt die titel ook voor vleeswaren, salades, broodjes, maaltijden, panklare artikelen en grillspecialiteiten. Ook voor goed verzorgde party's kan men terecht bij Albert & Aukje, die tevens gespecialiseerd is in koude en warme buffetten, fondue, gourmet en barbecue. De turfgerookte Friese droge worst, naar eigen recept is een echte delicatesse.
Want als één ding naast de kwaliteit van het product belangrijk is in hun ogen dan is dat wel het assortiment. Sinds de overname is het assortiment met 70 procent uitgebreid. Van alle producten, die over de toonbank gaan is 95 procent van eigen makelij. “Eigenlijk zijn we altijd bezig om ons te onderscheiden van de collega's.” Zo werd onlangs een nieuw recept voor schnitzels geïntroduceerd. Nieuw zijn ook de ‘Easy Meals'. Dit zijn kant-en-klare maaltijden in vele variaties, bereid in de eigen keuken. Van stamppotten tot diverse gebraden vleessoorten, groenten en aardappeltjes. Ook de Chinese en Italiaanse maaltijden ontbreken niet. “De maaltijden zijn gezond en worden bereid met de beste ingrediënten.”
Smaak is het sleutelwoord binnen het bedrijf. “De smaak is onze kracht, dat geldt voor al onze producten.” Elk jaar kent het bedrijf een flinke omzetstijging. “Dat geeft aan dat we kwalitatief een goed product leveren. Over de toekomst zijn we erg positief.” Of hun kinderen Minze (2) en Sjoukje (9 maand) daar een rol in zullen spelen is in hun ogen nog niet aan de orde. “Maar Minze vindt een stukje droge worst wel erg lekker.”
Albert en Aukje de Haan staan midden tussen het dorpsgebeuren. Dat uit zich in de ondersteuning van vele verenigingen. Hadden de vorige eigenaren het predicaat Keurslager, ook Albert & Aukje hebben dit keurmerk op de voorgevel staan. “We hebben daar geen moment aan getwijfeld. Het heeft veel voordelen. Er worden strenge eisen gesteld, aan de kwaliteit, maar ook aan de hygiëne en de presentatie.”

Sponsoring

Vorige week zaterdag zijn de nieuwe tenues voor de junioren van It Fean gepresenteerd voor het eigen publiek. De junioren spelen hun wedstrijden in nieuwe shirts dankzij de shirtsponsor Keurslager Albert & Aukje uit Surhuisterveen.

Impressie personeelsfeest

Prijswinnaars jubileum

Keurslagerij Albert & Aukje uit Surhuisterveen heeft een geweldige viering van het eerste lustrum achter de rug. Gedurende een aantal weken stond de speciaalzaak aan De Kolk in Surhuisterveen met vele acties en proeverijdagen stil bij het vijfjarig bestaan.

In het kader van het jubileum konden klanten van Keuslagerij Albert & Aukje een ballonvaart winnen. Pietje Alma, Jan van Houten, Hennie Tjeerdsma, Erik van de Ley, Hillie Boersma, Jelmer Zwaga, Bouwiena de Boer, Johanna Wiersma en Bert van de Heide waren de gelukkigen die samen met eigenaar Aukje de Haan de Feanster Keurslagerij op vrijdag 17 juni het luchtruim in mochten.

Ballonvaart was super, aldus de betrokkenen. Er werd bijna een uur gevlogen. Daarin werd zeventien kilometer afgelegd, van Surhuisterveen naar Engwierum.

Albert en Aukje Courant

Artikel Vleesmagazine (juli 2015)

Albert en Aukje, Keurslager

De Dellen 12
9231EB Surhuisterveen
0512363454

Openingstijden

maandag 07:00 - 18:00
dinsdag 07:00 - 18:00
woensdag 07:00 - 18:00
donderdag 07:00 - 18:00
vrijdag 07:00 - 21:00
zaterdag 07:00 - 17:00
zondag Gesloten