Procureur (Pulled Porc)

  1. Dag van te voren stevig kruiden in kruidenrub.
  2. Creëer een oven richt de bbq in op indirecte garing op 120 graden (dus niet recht boven het vuur).
  3. Gebruik kern temperatuur, bij 60 graden kern vlees in de aluminium folie inpakken en terug op de barbecue, bij een kern van 90 graden van de barbecue halen. Dit duurt minstens 8 uur
  4. Laat 1 uur rusten in aluminium folie.
  5. Trek vlees dan met vork uit elkaar voor een heerlijk broodje pulled porc.

Varkens Rib Roast

  1. Kruiden met rozemarijn, knoflook, peper en zout.
  2. Grill aan beide zijden.
  3. Leg op een rek met daaronder een ovenschaal, met water, tuinkruiden en citroen.
  4. Creëer een oven door de deksel te sluiten, richt de bbq in voor indirecte garing (dus niet recht boven het vuur).
  5. Strijk tussentijd een aantal keren met honing in.
  6. Klaar bij kerntemperatuur van 60 graden.
  7. Laat 10 minuten onder aluminium folie rusten.

Entrecote

  1. Kruid met olie en zout..
  2. Bak eerst vetkant mooi bruin.
  3. Op hete barbecue kort aan beide zijden bakken.
  4. Kruiden met peper.
  5. 5 minuten laten rusten onder aluminium folie voor malser resultaat.

Rib Eye / Cote de Boeuf

  1. Insmeren met olijfolie en grof zeezout.
  2. Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is.
  3. 4 x draaien voor een mooi ruit, +/- 18 minuten totaal.
  4. Laat 5 minuten rusten in aluminium folie.

Kip op bierblik

  1. Kruiden van binnen en buiten met olie en kruiden.
  2. Schenk de helft van het bier uit het blik.
  3. Plaats de Kip over het blik.
  4. Creëer een oven door de deksel te sluiten, richt de bbq in voor indirecte garing (dus niet recht boven het vuur).
  5. Klaar bij kern 70 graden.

Butterfly Chicken

  1. Knip de ruggenwervel uit de kip en klap hem open of laat de keurslager dit doen.
  2. Marineren en 8 uur in laten trekken.
  3. Langzaam, +/- 100 minuten, Indirect garen op 150 graden tot kerntemperatuur 70-72 graden in dikste deel van de poot.
  4. 10 minuten afgedekt laten rusten voor malser resultaat.

Albert en Aukje, Keurslager

De Dellen 12
9231EB Surhuisterveen
0512363454

Openingstijden

maandag 07:00 - 18:00
dinsdag 07:00 - 18:00
woensdag 07:00 - 18:00
donderdag 07:00 - 18:00
vrijdag 07:00 - 21:00
zaterdag 07:00 - 17:00
zondag Gesloten